Hargita Öko Alpin Klub - Kalandtúrák az Erdélyi Kárpátokban
Mi egy biztos kalandot nyújtunk Neked, biztonságos körülmények között!
 
 
 


főoldal

magunkról
rólatok
kapcsolat


partner
szálláshelyek

hírek
olvasmány
környezetünk
fotóalbumok
videók
térképek

hibajelentés


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Technikai információk

Vibram talp

Rendkívül tartós, szintetikus gumiból készülő talp. A hegymászó- és túrabakancsoknál nagyon fontos szempont a tapadás, amelyben a gumivegyületeken kívül más tényezők, így az ergonómiai kialakítás, a minta, valamint a bordáknak a talp különböző részein való elosztása és magassága is szerepet kapnak. A hegymászó bakancsok közül némely talp a hágóvasnak is helyet biztosít. A további jellemzők között találjuk a felsőrészbe beépített védőszegélyt, a mikropórusos, poliuretán anyagból készült rázkodáscsillapító betéteket.
 
Cordura

A Cordura nagy szakítószilárdságú és kopásálló, 100 %-os nylon szövet. Talán a legismertebb hátizsák alapanyag, de felhasználják cipő felsőrész, illetve ruhák erősen igénybevett részeinek készítéséhez is. 
 
Membránok:

Climaway: laminált, mikropórusokkal rendelkező membrán, amelyen keresztül a keletkező pára szabadon eltávozhat. A Climaway membrán az időjárási körülményektől függetlenül ideális klímát biztosít kiváló lélegző és vízálló tulajdonságaival.
 
Hirex-AQS
Ez a norvég fejlesztésű lélegző membrán kitűnő víz- és szélálló tuladonságokkal rendelkezik. A széleskörben elismert Sandstone termékek gyártásánál használják.
 
Climatic Extreme

Nagyon tartós, háromrétegű membrán, amely 100%-osan vízálló, szélálló és lélegző tulajdonságokkal látja el a felhasználásával készült technikai ruházatot. Vízállóság 22.000 mm,
lélegzőképesség 14.000 g/24 óra.
 
Gore-tex

A Gore-tex név az utóbbi néhány évben valóságos fogalommá vált az outdoor sportok világában. Az esőcseppnél 20.000-szer kissebb átmérőjű pórusaival a lélegzőképesség megörzése mellett tökéletes szél- és vízállóságot adnak a Gore-tex membránnal készült termékek.
 
Gore-tex XCR

A klasszikus Gore-tex anyagnál 25%-kal jobb lélegzőképességű membrán, melyből extrém körülmények között is komfortos viseletet bitosító, a drasztikus igénybevételt is jól tűrő ruhák készülnek. Ideális választás a túrázóknak, hegymászóknak, síelőknek. 
 
Windstopper

A szél a hidegérzet egyik legfontosabb eleme. A Gore Windstopper termékek két- és háromrétegű változataikkal megvédik a testet a szél hűtőhatásától, miközben lélegeznek, megőrzik a testmeleget, megelőzik a hidegérzet kialakulását. 
 
Polartec

A Polartec anyagokból készült öltözetek az outdoor ruházat nélkülözhetetlen elemei. Feladatuk a hőszigetelés, a testmeleg megtartása, valamint a mozgás során keletkező pára elvezetése a testfelszínről. Mindemellett könnyűek, gyorsan száradnak és nem bolyhosodnak. 
 
Thermolite

Három különböző szövetszálból, speciális technológiával készített hőszigetelő anyag. Viszonylag kis tömege ellenére a speciális kialakításának köszönhetően a szálak között nagy mennyiségű levegő tárolására és vezetésére képes, biztosítva a testmeleg megörzését és az ideális szellőzést. 
 
Technowarm fleece

A vezető technikai polárok alapanyagai közé tartozik, tökéletes szigetelő és páraáteresztő sajátságokkal. Könnyű és komfortos polárok készülnek belőle, garantáltan hosszú élettartammal.
 
Technowarm microfleece

Polárok vagy aláöltözetek alapanyaga. A Tecnowarm fleece könnyített változata antibakteriális kezeléssel, amely megelőzi a kellemetlen szagok kialakulását.
 
Moira TG900

A Moira által kifejlesztett anyagot legfőképpen alsóruházatok és zoknik készítéséhez használják. Az anyag és a szálszerkezet következtében a testfelületről elvezeti a nedvességet, jól szellőzik és gyorsan párologtat.
 
Coolmax

Egyedülálló nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkező szövet. A szövésnek köszönhetően száraz, komfortos érzést biztosít, és akár melegebb időben is segít a megfelelő testhőmérséklet beállításában. Zoknik alapanyagaként használatos.
 
Textreme 6.6

600 den-es szálból készült polieszter szövet: robusztus, színtartó és számos felhasználási módja van, leginkább hátizsák alapanyagként találkozhatunk vele. A vízállóságot poliuretán kenéssel biztosítják.

 

 

Google
 

 

 

 
 
 
 
 
.:: copyright © 2004 -2008. www.erdelyiturak.ro   All rights reserved ::.