Hargita Öko Alpin Klub - Kalandtúrák az Erdélyi Kárpátokban
Mi egy biztos kalandot nyújtunk Neked, biztonságos körülmények között!
 
 
 


főoldal

magunkról
rólatok
kapcsolat


partner
szálláshelyek

hírek
olvasmány
környezetünk
fotóalbumok
videók
térképek

hibajelentés


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Az alap túrafelszerelés

 

Nyáron az átlagos hegyi táborozáshoz megszokott felszerelés szükséges. Legyen rajtunk vízhatlan nadrág, kabát, és természetesen minőségi aláöltözet, mert másképp a Gore-tex, Dry-tex stb. semmit sem ér.
 
Következik egy kényelmes, esőálló bakancs, vékonyabb sapka és kesztyű. Jó minőségű sátor, hátizsák, hálózsák és derékalj, gázfőző és tábori edénykészlet, kanna, kulacs vagy esetleg vizesballon (néha a gerincvándorlások esetében több órai járásra nincs forrás vagy nagyon távolról kell vizet hozni).
 
Téli túrákhoz kifogástalan minőségű sátor (hatékony szellőzés, hószoknya, magas vizállóság), pihével vagy nagyon jó minőségű szintetikus anyaggal töltött hálózsák, szpeciális öltözet szükséges. Jó szolgálatot tesz a hólapát, síbot, napszemüveg és napkrém, esetenként hótalp, hágóvas és jégcsákány.
 
Túraöltözetünk és felszerelésünk összeállításánál figyelemmel kell lennünk a kiválasztott hegység magasságára, felépítésére, éghajlati viszonyaira, az évszakra valamint a várható időjárásra. Bonyolultnak tűnik, de a megfelelő tapasztalat birtokában már egyáltalán nem az. Ha csak a Hargita oldalába szándékozunk kiruccanni egy rövid erdei séta erejéig, nyilvánvalóan nem a Fogaras gerinctúrájára előkészített teljes felszerelésünket fogjuk magunkra ölteni, de annak bizonyos részeit igen.

Már a vásárlásnál igyekezzünk úgy válogatni össze jövendő felszerelésünk egyes elemeit, hogy a későbbiekben télen-nyáron, túrán vagy utcán minél jobban hasznát vehessük.

 

 

Google
 
 

 
 
 
 
 
.:: copyright © 2004 -2008. www.erdelyiturak.ro   All rights reserved ::.