Hargita Öko Alpin Klub - Kalandtúrák az Erdélyi Kárpátokban
Mi egy biztos kalandot nyújtunk Neked, biztonságos körülmények között!
 
 
 


főoldal

magunkról
rólatok
kapcsolat


partner
szálláshelyek

hírek
olvasmány
környezetünk
fotóalbumok
videók
térképek

hibajelentés


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rólatok (ez a rész csak a többnapos gyalogtúrákra jelentkezőkre vonatkozik. Egyéb programjaink esetében nem létezik semmilyen előfeltétel)

Szívesen látunk bárkit, aki a mindennapokban akár hobbi szinten sportól és megfelelő erőnléttel rendelkezik ahhoz, hogy napi több órán át hátizsákkal a hátán gyalogolni tudjon hegyi körülmények között.
Elsősorban szervezett csoportok jelentkezését várjuk (gondolunk itt diákokra, családokra, munkaközösségekre vagy baráti társaságokra), de lehet jelentkezni egyénileg is egy általad megválasztott útvonalra. Csoportok esetében az ideális létszám 8-10 fő. Az általunk pontos dátumra és útirányra meghirdetett túrákat kivéve, a túratervet és az időpontot közösen döntjük el, oly módon, hogy az nektek is megfeleljen és a túravezetők is vállalni tudják.


Felszerelés:
mivel túráink a kiválasztott hegységek minél jobb megismerése érdekében többnyire 3-4 naposak a legfontosabb egy jó hátizsák (50-70 l-es), de ez nem azt jelenti, hogy degeszre tömjük mindennel, ami a kezünk ügyébe kerül. Hogy mi kell és mi nem, az hosszú évek tapasztalatán alapul, de néhány jó tanács talán elkel. A lábunkra egy kényelmes, vízhatlan, lélegző anyagból készült, előzetesen jól bejáratott bakancs (Gore-tex, Dry-tex, stb.), öltözetnek pedig hasonló anyagból nadrág és felső, alatta nedvesség elvezető aláöltözet (Moira, Senzor Clothing). Kesztyű, sapka nyáron is jó szolgálatot tesz, télen tartalék párral elengedhetetlen. Ehhez jöhet még egy pár teleszkópos túrabot, mászásnál-ereszkedésnél vagy pásztorkutyák elűzésénél egyaránt.
Téli körülmények között mindezekhez esetenként hozzáadódik a hágóvas, jégcsákány, hótalp, túraléc, hólapát, de ezek szükségességéről minden esetben tájékoztatunk benneteket.
Az itt leírtakról bővebben az alap túrafelszerelés lapon találtok információt.

   
Étkezés: általában önellátók vagyunk, ezért kalóriadús, nem romlandó élelmet hozzatok magatokkal, a pástétomok, sajt, szalámi mellett legyen ott az instant leves, tea, teszta- félék. Ha az erdőhatár alatt túrázunk, tábortűznél bográcsban is készítünk vacsorát. Természetesen ha menedékházakat, panziókat érintünk, ott is lehet étkezni. Előzetes túraterv egyeztetésnél, amennyiben igény van rá, a szállásfoglalást és az étkezést is megoldjuk.

Szállás, utazás, hegység megközelítése: vannak esetek, mikor sátorban alszunk (nagyon fontos a jó minőségű, szakboltban vásárolt sátor, a bevásárló központban talált pár ezer forintos akciós "vászonhotel" egy esős éjszakán könnyen tönkre teheti a túránkat), de mint fönnebb is említettük, a szállás lehet előre lefoglalt menedékház, panzió, szálloda, vagy esetleg helyben elfoglalt pásztorszállás is.

Az utazást megoldhatjátok saját gépkocsival, esetleg repülővel vagy vonattal, de igény esetén itt is teljes körű szolgáltatást tudunk nyújtani. Néha a helyi tömegközlekedési eszközöket használjuk (az utólsó lakott településtől a hegy aljáig néha Hruscsov idejéből fennmaradt teherautókat vagy éppen szekeret, de hát ez is a kalandhoz tartozik, nem igaz?), de természetesen ebben az esetben is megoldható megfelelő jármű bérlése. Mindezek mellett azért megtörténik, főleg a lejövésnél, hogy egyéb eszköz hiányában a saját lábunkon kell megtegyük az utat a legközelebbi településig, állomásig, esetleg az otthagyott gépkocsinkig, viszont egy jó csapatnak ez sem okozhat különösebb gondot.

 

Google
 

 

 

 

 
 
 
 
 
.:: copyright © 2004 -2008. www.erdelyiturak.ro   All rights reserved ::.