Hargita Öko Alpin Klub - Kalandtúrák az Erdélyi Kárpátokban
Mi egy biztos kalandot nyújtunk Neked, biztonságos körülmények között!
 
 
       
   
   
   
   
   
   
   


Anda Pension and Restaurant


   
       
Keleti Kárpátok
   
   
       
   
Déli Kárpátok
   
   
   
   

     
   
   
   
   

       
   
   
   

       
   
   
   
   
   
   
   
   

IP 

 

 

english română magyar
 

 

"Kedves Vendégeink! A természet azzal áldotta meg a Székelyföldet, hogy kincseiből többet juttatott, mint más helyekre. A mi feladatunk, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk, hogy a mindenkori Vendégeink zavartalanul fedezhessék fel e csodálatos vidéket.

Mi más lehetne egy vendéglátó küldetése a világban mint az, hogy néhány napra vagy néhány hétre otthont varázsoljon a betérőnek, mert a falak, a bútor, vagy a tető, önmagában nem válik otthonná. Tudatában voltunk ennek a ténynek már akkor, amikor a Vendégeink kényelmét szolgáló tárgyakat gondos aprólékossággal megterveztük és kiviteleztük. Azonban azt is tudtuk, hogy ezt a beruházást csak a vendégszeretetünk révén lehet életre kelteni, ezért a vendégházak biztosította kényelmet megtoldjuk egy mosollyal, egy kedves szóval, vagy éppen egy házi ízzel!

Nem véletlen a mottónk: "Vendégként érkezik, barátként búcsúzik."

Amennyiben egy meghitt, barátságos környezetben szeretné eltölteni a szabadságát, kérem, szenteljen figyelmet szállásajánlatainknak!

Ne feledje: Erdély tárt karokkal vár minden kedves Utazót!"

Nagy Lak I -VII - a zetelaki víztározónál
www.erdelyivendeghazak.ro,
www.erdelyikulcsoshazak.ro E-mail: foglalas@erdelyivendeghazak.ro

 


Az Oktogon Villa Marosfőn található, 35 km-re északra Csíkszeredától és 15 km-re délre Gyergyószentmiklóstól, Hargita megyében (Románia). Gépkocsival a 12-es számú műúton, vonattal pedig a 400-as vasútvonalon közelíthető meg. 

Panziónkban 4 szoba áll vendégeink rendelkezésére, ahol 8 személy számára biztosítunk szállást. Ezenkívül egy ebédlő, egy társalgó, egy boros pince és egy teljesen felszerelt konyha teszi teljessé a kényelmet. 

A marosfői Oktogon Villa különös hangulata felejthetetlen pihenést ígér családok és kisebb baráti társaságok számára!

  • Amennyiben 7 napot nálunk tölt, a 8. napi szállást ajándékba kapja tőlünk.
  • A 3 év alatti gyerekek számára a szállás ingyenes.

E-mail: info@oktogonvilla.ro, Web: www.oktogonvilla.ro, Telefon: 0040-266-372364  


 

A Sóháztur panzió Erdély egyik turisztikai központjában, Parajdon található. Parajd  a következőkről híres: Sóbánya — Só barlang , Sós strand , só sziklák , fürdősó stb.

A ``SÓHÁZTUR`` panzió  csendes zöld környezetben, a sóbánya bejáratától 300 méterre , a régi sóbánya felé vezető úton található. A gyönyörű panoráma és a gyógyító-tiszta levegő hatására a vendégek kellemesen érezhetik magukat. 

Elérhetőség: Moldován László Ro-Parajd-537240, Bánya út 96/B E-mail:  sohaztur@yahoo.com, www.sohaztur.ro, Telefon: +40721931760, +40266240590


 

A Septimia sport- és szabadidőközpont 2010. március 20-án ünnepélyes keretek között felavatta háromcsillagos szállodáját. Az elegánsan berendezett, lakályos és kényelmes szobák megfelelő teret biztosítanak a szállodánkban való pihenéshez. 24 szobával várjuk a pihenésre vágyókat, amelyből 13 franciaágyas illetve 6 kétágyas szoba és 5 apartman.

A Septimia Hotel ideális hely egy kellemes kikapcsolódáshoz, pihenéshez vagy akár szórakozáshoz!

Az aktív pihenés szerelmesei a 25 x 9 méteres, feszített víztükrű, 29 ˚C fokos úszómedencénkben vezethetik le feszültségeiket, lazíthatják el izmaikat és ízületeiket vagy csak egyszerűen hódolhatnak az úszás művészetének. A teljes kikapcsolódásról pedig a kényelmes nyugágyak, valamint a szaunák, pezsgőfürdők gondoskodnak.

Válassza ki kínálatunkból azt a wellness programot, amely legjobban megfelel igényeinek. Önnek csupán annyi a dolga, hogy átengedje magát a szakszerű és segítőkész személyzetnek, akik mindent megtesznek, hogy Ön, pihenése után, úgy érezze, újjászületett. http://www.septimia.ro

 

A város központjában, mégis annak zajától mentes helyen található a Lázár Panzió és vendéglő. Számunkra ez a hely kellemes emléket és tradiciót jelent. Ezen a helyen egyik ősünk, néhai Kastal Miklós már az 1930 években vendéglőt tartott fenn. Az 1960 évek végén itt nyították szüleink, illetve nagyszüleink Kiss Árpádék a város egyetlen családi panzióját. 

A hagyomány szellemeben, újraindítottunk egy családias jellegü panziót, ahol egyágyas, kétágyas és háromágyas szobák, illetve 2 igényes lakosztály (apartman) kényelmes és kulturált pihenést biztosítják a kedves vendégeinknek. Mindehez reggel 8-tól éjfélig nyítva tartó (50 férőhelyes) vendéglő, valamint 7-22 óráig nyítva tartó (80 férőhelyes) kávézó és tágas nyárikert tartozik.

Fogadónkból telefonos és internetes kapcsolatot lehet létesíteni a világ bármelyik pontjával. Fogadások, rendezvények, konferenciák ideális színhelye. Autokolcsönzési lehetőséggel állunk vendégeink rendelkezésére. http://www.lazarpanzio.ro


A város központjától 5 percre található kényelmes, családias Szent Kristóf Panzió egész évben várja vendégeit. A 20 szobás, 60 fõs éttermünk valamint welleness és konferencia szolgáltatásaink nem csak hirdeti, de a valóságban is mindent megtesz, hogy élményekben gazdag, zavaratlan pihenést biztosítson vendégei részére. 

Szent Kristóf Panzió nemcsak a nyári szezonban várja vendégeit, ezért a kikapcsolódni vágyók egyre nagyobb számban térnek vissza más évszakokban is. 

A panziónk étterme és konferenciaterme kiválóan alkalmas családi, baráti rendezvények, valamint konferenciák, tréningek, egyéb rendezvények megtartására. A panziónkban megtalálható a kortársbeli mûvészek folyamatosan megújuló kiállítása.

Tusnádfürdõ mindössze Csíkszeredától 32, Sepsiszentgyörgytõl 37, Baróttól 35 és Brassótól 67 km-re fekszik. Erdély és a Kárpátok gyöngyének is nevezik, Hargita megye legszebb magaslati fürdõhelyeinek egyike. A 12-es úton közelíthetõ meg. Ma az Alcsíki-medence egyetlen városa.

A nemzetközi jellegû gyógyhely és klimatikus üdülõhely különösen szép természeti környezetben, a vulkánikus eredetû Csomád hegytömb lábánál, az Olt tusnádfürdõi szorosában (656 m) fekszik. A fürdõtelep hegyaljai klímája, negatív ionokban gazdag levegõje jelentõs turisztikai tényezõ.

A város fõ vízfolyása az Olt. Tusnád és környékének változatos felszíni formái, a fiatal kúpalakú vulkánikus hegyek, a tusnádi Olt szoros, a Szent Anna-tó, a Mohos tõzegláp a ritka fajokban gazdag állatvilága, a több száz változatos vegyi összetételû ásványvízforrása (borvíz), mofetta (gázfürdõ) Románia, Erdély, a székelyföld tájegységei között szinte egyedülállóak.

Szent Kristóf Panzió S.C. Sylvaniatours S.R.L. 535100 Tusnádfürdõ, Fenyõ utca, 12 szám Hargita megye, Románia
Email: info@kristof.ro Web: www.kristof.ro  

 

Az „Erdélyi Gondűző Panzió Étterem” alagsorában található egy kissebb konditerem szaunával, egy játékterem, konferenciaterem. A földszinten található 70 fős étterem  családok, baráti társaságok számára kellemes kikapcsolódást biztosít, ugyanakkor nagyobb létszámú rendezvények romantikus helyszíneként is minden igényt kielégít. Az emeleten található 4 két ágyas szoba, 1 apartman, míg a második emeleten van 1 négyágyas, 2 ötágyas (galériás), 1 hatágyas (galériás) és 1 kétágyas szoba. Tapasztalataink szerint a galériás szobák a gyerekes családok kedvencei.

A panzió(k) 6,5km-re találhatóak Gyergyószentmiklós várostól a Gyilkostó irányába a DN12C nemzeti út mentén a Csanódpatak partján. Reméljük, hogy hamarosan vendégül láthatjuk panzió(i)nkban, és személyesen is meggyőződhet a hely szépségéről! Személyes látogatásáig a honlap segítségével bepillantást nyerhet a hely nyugalmat árasztó milliőjébe.

www.erdelyi-gonduzo.ro, E-Mail: gonduzo@erdelyi-gonduzo.ro

 

Erdélyi vendégházunk, Székelyudvarhelytől 20 km-re található a zetelaki víztározótól mindössze 500 m távolságra. A Vendégház a Madarasi Hargita lábánál, az Ivó Völgy szomszédságában található.

Az idilli környezetben mindenki megtalálja saját lelki harmóniájának kulcsát, mely magából árasztja a békét és a megnyugvást. Néha jólesik az erdő mélyén, távol a világ zajától, átgondolni tetteinket, életünket. Meseszerű helyszínek, gyönyörű kis- és nagyházak, székelykapuk, szálfenyők, gulya a hegyoldalban, székely kalapok, minden, ami a pihenéshez szükséges.

Az erkélyről gyönyörű kilátás nyílik a tóra és a szemközti hegyekre. A házhoz 1100 m2-es parkosított telek tartozik. A telken szabadtűzhely, grillsütő, parkolási lehetőség van.

Románia, Hargita megye, Zetelaki Víztározó, Fenyősaszú dülő, GPRS koordináta:  X:551401 Y:531869.78 Z:687.60  Mobil:  + 36 70 455 26 28, + 40 74 294 57 53, E-mail: info@rakoczivendeghaz.hu, www.rakoczivendeghaz.hu

 

Idillikus környezetben fekvő panziónk helyet biztosít esküvők megrendezésére, baráti összejövetelekre, romantikus vacsorákra, születésnapok megünneplésére, bálokra és egyéb rendezvények lebonyolítására. Panziónk 100 személyt tud vendégelni.

Saját halastavunk több-száz pisztrángot tartalmaz. Vendégeink ingyen horgászhatnak, így a kifogott halat is elfogyaszthatják. 

Kamerákkal őrzött parkolónkat vendégeink díjmentesen használhatják.

Tel: +4-0266-365.022, Fax: +4-0266-364.110,Mobil: +4-0752-197.231, E-mail: cabana.anda@gmail.com Web: www.cabanaanda.ro

 

Csíksomlyó a ferences rend központja, Erdély legnagyobb zarándokhelye, a lelki és szellemi élet fellegvára évszázadok óta. Az őrködő kegytemplom közvetlen tőszomszédságában található Hotel Salvator** és Jakab Antal Konferencia központ, nemcsak kellemes egyéni időtöltésre nyújt kiváló lehetőséget, de tökéletes választás olyan csoportok számára is, akik nyugodt, békés környezetben szeretnék továbbképzéseiket, lelkigyakorlataikat, közösségi vagy családi programjaikat megtartani. A környék csodálatos adottságai, a számtalan helyi történelmi és kulturális érték kifogyhatatlan élményforrást jelentenek az idelátogatóknak. A Hotel Salvator munkatársai a pünkösd ünneperejével várják Önt és családját, barátait az egész év folyamán.

A szállodában 110-150 vendég elszállásolására van lehetőség kétágyas, háromágyas és apartman szobákban. A szobák mindegyike külön zuhanyzóval, WC-vel, televízióval és telefonnal felszerelt. A közterületeken és a szobák egy részében ingyenesen használható a wi-fi.

Éttermünkben helyi és nemzetközi specialitásokkal kedveskedünk az ide látogatóknak. Három teremben összesen 250 férőhely ad lehetőséget különböző rendezvények szervezésére.

A Kós Károly által tervezett Kalot épületben felújított konferencia termek állnak rendelekzésre. Díszelőadótermünk 120-170 személy befogadására is alkalmas, nyolc kisebb termünk 15-60 férőhelyes és lehetőséget biztosít a csoportmunkára.

Hotel Salvator** - Csíksomlyó, Csíkszereda, Szék út 147 szám, Tel: 0040-266-313452, 372126, Mobil: 0040-741-258156 E-mail: sales.salvator@salvator.ro, www.salvator.ro

 

Három margarétás panziónk berendezésénél igyekszünk a komfortot összehangolni a falusi, tradicionális díszítő elemekkel. A tágas, kényelmes nappaliban a hosszú estéken sem unatkozik a vendég, közösségi játékokkal, illetve közös film vagy meccsnézéssel töltheti el idejét. A modern gépekkel is felszerelt konyhát és hűtőszekrényt is igénybe vehetik vendégeink.
A panzió udvarán sportpálya és parkoló található, gyerekek részére fajátékok, homokozó.

A Kis-Küküllő csobogása mellett grill- és bográcsozási lehetőség is van, kérésre pisztráng sütés tárcsalapon.
Családi összejövetelek, események-, évfordulók, találkozók megünneplésére, illetve cégünnepségek, csapatépítő tréningek megszervezésére kínálunk lehetőséget. A Bucsin pályáin sí tanfolyamokat szervezünk, jól felkészült oktatók felügyelete mellett.

Só-haj Panzió Parajd, 537240 Sár utca 25/C szám Hargita megye, Románia, tel: 0040 752 11 08 48, 0040 744 76 42 76 email:foglalas@sohaj.ro, http://www.sohaj.ro

 

A székelyudvarhelyi Euro-Viadukt Tour Utazási Iroda 2006 tavaszán alakult a 2001 óta működő Euro-Tour Turisztikai Ügynökség és a Viadukt Kft. közös szervezésében. Tevékenysége felöleli az idegenforgalom és a vendéglátás teljes skáláját. Célunk a Székelyföld természeti és kulturális adottságainak európai szintű értékesítése a régió turizmusának fellendítése érdekében.

Az Euro-Viadukt Tour szakhatósági működési engedéllyel rendelkező, teljes joggal felhatalmazott (touroperator) utazási iroda.

Szolgáltatásainak minőségét több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező, magas képzettségű szakember-gárda, korszerű infrastruktúra, kifogástalan cégkultúra garantálja.

RO – 535600 Székelyudvarhely. 1918. december 1. utca 2. szám Tel./fax: +40-266-210269Mobil: +40-744-607803, +40-743-716361 E-mail: office@euroturizmus.ro Honlap: www.euroturizmus.ro

 

Kapcsolódjon ki és élvezze a vidéki friss levegőt és vendéglátást a természet szépségeivel körülvett, új, sajátos stílusú vendégházunkban!

A vendégház ideális pihenési lehetőséget biztosít a rohanó világunkból egy kis időre elszakadni kívánó, nyugalomra vágyó és természetkedvelő családok, baráti társaságok számára. Maradandó élményt kínál a közeli erdők, rétek zöldje és illata, a patakok hangja, a fenyvesek suttogása és még sok ezer látnivaló.

Szálláshelyünk egész évben várja a kikapcsolódni vágyó kedves vendégeket.

Elhelyezkedés: vendégházunk jól megközelíthető, de mégis nyugodt környezetben található Ivó felső végében, a Madarasi Hargita eltérőhöz közel.

A házhoz egy 7 áras füves udvar tartozik dísznövényekkel és a telek alján csordogáló Filió patakkal. Az udvaron grillező felszerelés várja a sütögetni valamint tágas terasz kerti bútorral felszerelve a pihenni vágyókat.

Szállás, felszereltség: a 150 m2-es, 2009-ben készült vendégházunk 14 személy részére biztosít ideális pihenést. A közös légterű nappali és étkező teret nyújt baráti beszélgetésekre, TV nézésre, társasjátékok használatára. A konyha elektronikai cikkekkel és tartozékokkal teljesen felszerelt.

A földszinten 1, az emeleten 6 db 2 ágyas szoba található, amelyek mind rendelkeznek saját fürdőszobával. 2 szobában gyerekágy is található.

Előzetes egyeztetések alapján étkezés is megoldható!

 

 

 

 
.:: copyright © 2004 -2011. www.transylvanian-adventures.com ::.