Hargita Öko Alpin Klub - Kalandtúrák az Erdélyi Kárpátokban
Mi egy biztos kalandot nyújtunk Neked, biztonságos körülmények között!
 
 
       
   
   
   
   
   
   
   


Anda Pension and Restaurant


   
       
Keleti Kárpátok
   
   
       
   
Déli Kárpátok
   
   
   
   

     
   
   
   
   

       
   
   
   

       
   
   
   
   
   
   
   
   

IP 

Online Users


 


 

 

 

english română magyar

 

 

Egy átlagos nap késő délutánján, miközben rutinos mozdulatokkal kapcsolod ki a hivatali számítógéped, bejelented a munkahelyi kollégáknak, hogy holnap ne számítsanak rád, szabadot kértél a főnöktől... A kiváncsi tekintetekre pedig szűkszavúan válaszolsz: á, semmi különös, kirándulni megyek... Aztán hétfő reggel ott állsz az ámulattól néma kollégák, valamint az irigységtől sárga főnököd előtt, és diadalmasan mutogatsz néhány tucat döbbenetes fotót, amelyeket épp az elmúlt napokban készítettél az erdélyi túrádon...

Dióhéjban ez vár Rád, ha "bedőlsz" az ajánlatunknak!

Bár az utóbbi időben oly sokat hangoztatott globális felmelegedés Erdély hegyeire, havaira is rányomta a bélyegét, azért itt még mindig a hagyományos értelemben vett tél van november közepétől egész március végéig, április közepéig. A terepi adottságokról meg mi újat is mondhatnánk? Sokkolóan szép havas völgyek, sziklaszorosok, fenyvesek, napfényben fürdő fennsíkok és hegyormok látványa vár rád.

Az ajánlott útvonal a Hagymás-hegységben, a Naskalat völgyének csodálatos téli látnivalóihoz kötődnek. A túrák kiinduló pontja a Nagyhagymás lábánál megbúvó hajdani bányaváros, Balánbánya, ahol a hatalmas, de végtelenül barátságos Alaszkai Malamutokból álló kutyafogat vár rád.

Utazás: a saját gépkocsival érkező vendégeinket a programajánlatban megjelölt helyen, a szálláson fogadjuk. Azok számára, akik a kényelmesebb és gyorsabb repülőutat választják (pl. Wizz Air járat Budapest-Marosvásárhely között - hozzávetőlegesen 12000 Ft./fő, oda és visszaút, illetékekkel együtt), előzetes egyeztetés alapján, biztosítjuk a reptéri transzfert a túratervben szereplő kiindulási helyig.

Ezek a túrák képezhetnek önálló programot, vagy lehetnek egy 2-4 napos programcsomag része, amely a szánozáson kívül havas gyalogtúrát, jégfalmászást vagy hótalpazást, sítúrázást is magába foglal.

Tekintettel arra, hogy a szánozáson egyidőben 2 személy tud részt venni, nagyobb csapat számára ez idő alatt gyalogtúrákat, hótalpazást tudunk szervezni. Aztán fordul a sorrend, és végül mindenki kipróbálhat minden lehetséges kalandot.

A szállás és a félpanziós étkezés ugyanabban a panzióban vagy menedékházban lesz biztosítva, ahová a túrák után minden este visszatérünk. Ajánlott résztvevő szám: 4-10 fő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
.:: copyright © 2004 -2011. www.transylvanian-adventures.com ::.