Hargita Öko Alpin Klub - Kalandtúrák az Erdélyi Kárpátokban
Mi egy biztos kalandot nyújtunk Neked, biztonságos körülmények között!
 
 
 


főoldal

magunkról
rólatok
kapcsolat


partner
szálláshelyek

hírek
olvasmány
környezetünk
fotóalbumok
videók
térképek

hibajelentés


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siklóernyős repülés - egy életreszóló kaland!

Mi a tandem siklóernyő?

A tandem siklóernyő egy a szokásosnál nagyobb teherbírású, kétüléses siklóernyő . Repülés közben a pilóta hátul, az utas elöl ül. Az utasnak egy rövid eligazításon túl semmiféle előképzettségre nincs szüksége, ezért a tandemrepülés kiválóan alkalmas sétarepültetésre.

Szeretnéd odafentről megcsodálni a világot?

Kíváncsi vagy rá, milyen szabadon repülni mint a madár?

Mindezt kipróbálhatod velünk, ha vállalkozol egy tandem siklóernyős repülésre. Neked, mint utasnak nincs más dolgod mint csodálni a tájat és élvezni a repülést.
A tandem repülés nem igényel semmilyen előképzettséget az utas részéről. A felszállás előtt viszont majd sor kerül egy rövid felkészítőre, ami a felszállást és a leszállást illeti.

Siklóernyős repüléssel megajándékozhatod a párodat, gyerekeidet, barátaidat is. Akár egy különleges szülinapi ajándék is lehet. Felejthetetlen élmény.

Tandem siklóernyős repülés

  • helyszín: Szent Anna-tó, Tusnádfürdő környéke vagy Somlyó. Csíkszereda
  • program időtartartama (felkészítővel együtt): 1 óra/fő
  • tényleges repülési idő: 20-40 perc időjárástól függően
  • ár: 50 euro/fő
  • fontos: az időjárási körülmények döntő módon befolyásolják a repülés biztonságát. Nem megfelelő körülmények esetén fönntartjuk a program halasztásának jogát. Szélsőséges körülmények között a halasztás néhány órától akár 1-2 napig is terjedhet.
  • a jelentkezés az 50%-os előleg befizetése után tekinthető véglegesnek
  • kapcsolat: office@erdelyiturak.ro Telefon: +40-740-432385

 

A helyszín megközelíthető gépkocsival vagy kb. 1,5 órás gyalogtúrával, mely Tusnádfürdőről indulva vezet a Szent Anna-tó közelében található Kis Csomád csúcsára. A gépkocsival érkezők 20-30 perces gyalogtúrával érhetik el a felszálló helyet.

A siklóernyők kibontása és rövid felkészítő következik, a felszállást és a későbbi leszállást illetően, majd jöhet a várva-várt start. A csúcsplatóról felemelkedve 300-400 méteres magasságban siklunk a hatalmas erdőségek, havasi legelők fölött. Lábunk alatt terül el az Alcsíki-medence, a Tusnádi-szoros, a tekintet pedig szabadon szárnyal a Háromszéki-havasoktól a távoli Fogarasi-havasokig. Egy kihagyhatatlan élmény!

Google
 
 

A Siklóernyő a legkönnyebb repülőeszköz, speciális anyagú, kétrétegű szárnyfelület, amelynek nincs merev váza: az ernyőt a légcellák elején beáramló levegő nyomása feszíti ki, a pilóta egy beülőben ülve irányítja.  Sok erős, de vékony zsinór tartja, köti össze az ernyővel. Ennek köszönhető, hogy a siklóernyő csak pár kilót nyom, és összehajtva a teljes felszerelése egy hátizsákba belefér. 

A siklóernyő kormányzsinórokkal, nagyon precízen irányítható. Valamennyi repülőeszköz közül a legkisebb fel- és leszállóhelyre van szüksége, ezért olyan helyeken is fel és le lehet vele szállni, ahol pl. sárkányrepülővel, vitorlázó repülőgéppel nem. A mai siklóernyők átlagos repülési sebessége kb. 20 és 60 km/h között változtatható. 

A siklóernyőzés több mint 20 éves múltra tekint vissza! Mára már a siklóernyőzés könnyen elérhető, igen népszerű  repülősport!

 
 
 
 
 
.:: copyright © 2004 -2008. www.erdelyiturak.ro   All rights reserved ::.